ENERGETSKA VRIJEDNOST ALKOHOLNIH PIĆA

VINO 🥂: na 100ml sadrži oko 80 kalorija (moguće su sitne razlike ako je vino jače/slabije). E sad... Ako pijete bijelo vino u kombinaciji s gaziranom ili negaziranom vodom nećete unositi dodatne kalorije kao što će to biti slučaj ako pijete crno vino i Coca-Colu odnosno bambus. Postoji opcija da kombinirate s Cola Zero; tada ćete izbjeći unos dodatnih kalorija.

ŽESTOKA PIĆA 🥃: s obzirom na to da "žestica" najviše varira sto se tiče količine alkohola u odrađenoj vrsti, spomenuti ćemo da većina najpopularnijih žestokih pića (Jackie, vodka, gin) sadrže 50ak kcal na 25ml. Ponovo uzmite u obzir to da sokovi povećavaju broj unesenih kalorija ako ih kombinirate sa žestokim pićima.



PIVO 🍺: na 100ml ima oko 43 kalorije. Broj kalorija također može ovisiti o vrsti piva, odnosno o tome koliko je alkohola u kojoj vrsti. Za primjer ćemo uzeti Heineken 0.33l s obzirom na to da je dosta popularan odabir kod većine vikend pivopija, a sadrži oko 140 kcal.

ŠAMPANJAC 🍾: ako ne zbog okusa, često se naručuje čisto da bi bio viđen uz kiblu i bljeskalice 🎇 uz nadu da će privuci "piranje". Na 100ml ima oko 85kcal i cjenovno je dosta skup, a ako privuče "piranje" troškovi mogu biti višestruko veći. Samo kažem 🚨😇